“Неймовірний поштовх для пропаганди”: легенда НХЛ заявив, що Росія купила допущення до Олімпіади-2024

Знаменитий чеський хокеїст, дворазовий володар Кубка Стенлі Домінік Гашек укотре розкритикував Міжнародний олімпійський комітет (МОК), який допустив російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в нейтральному статусі.

За його словами, завдяки цьому російська влада на чолі з диктатором Володимиром Путіним отримала чудову можливість для просування своєї пропаганди, що несе за собою величезні негативні наслідки.

Легенда хокею також заявив, що ухвалення рішення на користь атлетів з держав-агресорок коштувало Росїї колосальної суми грошей.

“Це найгірше можливе рішення. Це величезні зусилля російського уряду, Путіна, всіх інших, щоб повернути росіян. Ви не уявляєте, скільки це, якщо конвертувати це в гроші. Це десятки чи сотні мільярдів доларів. Це просто неймовірний поштовх для їхньої пропаганди.

Дозволити російським спортсменам брати участь в Олімпіаді – це те ж саме, якби ми послали їм тисячу літаків і тисячу танків, а може, навіть більше”, – сказав Гашек в інтерв'ю Суспільне Культура.

Олімпійські ігри-2024 відбудуться від 26 липня до 11 серпня в Парижі.

Російські та білоруські спортсмени на Олімпіаді-2024 зможуть виступити лише в особистих змаганнях, тоді як команди країн-агресорок допущені не будуть. Також заборонена будь-яка національна символіка РФ та Білорусі – гімни, прапори тощо.

Крім того, не будуть допущені до ОІ-2024 російські та білоруські спортсмени, які публічно підтримують війну або мають контракти з арміями держав-агресорок.

Раніше також повідомлялося, що російських і білоруських спортсменів не допустили до церемонії відкриття Олімпіади-2024.

Читайте також:

МОК не допустив дворазового олімпійського чемпіона з Росії до відбіркового турніру на ОІ-2024

МОК назвав кількість російських і білоруських спортсменів, які вже відібралися на Олімпіаду-2024

“Не зможуть зрадити батьківщину”: російські боксери відмовилися відбиратися на Олімпіаду-2024

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *