“Прагне захопити владу у Запоріжжі”: Куртєв звинуватив Федорова у спробі політичного перевороту і звернувся до Зеленського

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв заявив про спробу “політичного перевороту” з боку очільника Запорізької ОВА Івана Федорова і написав офіційне звернення до президента України Володимира Зеленського.    

Свою заяву Анатолій Куртєв опублікував у Telegram.

“Наразі ситуація в депутатському корпусі міської ради кардинально змінилася. Це повʼязано з маніпуляціями новопризначеного голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова, який прагне одноосібно захопити владу в місті та з цією метою здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПП Оппоблок – “Єднання”, підконтрольного проросійському Новінському”, – написав секретар Запорізької міської ради.

Анатолій Куртєв звернувся до Володимира Зеленського з проханням “посприяти ситуації, яка склалася у Запорізькій міській раді у звʼязку з тиском голови ЗОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування”.

Крім цього у заяві також йдеться, що очільник ОВА “безпідставно” звинувачує Куртєва у причетності до протиправних дій на посаді секретаря Запорізької міської ради: 

“З усією відповідальністю повідомляю, що заяви Федорова не відповідають дійсності, а тому я завжди готовий до будь-яких перевірок та до співпраці з правоохоронними органами”, – йдеться у заяві Куртєва.

Анатолій Куртєв також навів декілька законів України, які, за його словами, повністю суперечать діям очільника ОВА Івана Федорова.

Нагадаємо, Зеленський 2 лютого 2024 року підписав указ про призначення Івана Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації. 

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *