Продаж супер’яхти Медведчука: як це відбуватиметься і скільки вона коштує

Заарештовану 92-метрову яхту Віктора Медведчука “Роял Романс” продаватиме аукціонний дім із Нідерландів. Таке рішення оголосила конкурсна комісія Агенції з розшуку та менеджменту активів напередодні.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Вікторії Ковцун.

З молотка люксова яхта Віктора Медведчука піде за допомогою відомого аукціонного дому з Нідерландів. Це стане першою українською реалізацію арештованого майна за кордоном, а кошти від продажу підуть на підтримку обороноздатності України.

Надати свій майданчик для продажу судна на конкурсі, крім Нідерландів, пропонували ще аукціонні доми з США та Британії — останню виключили через невідповідність вимогам. Далі комісія упродовж кількох годин обирала переможців, розглядаючи відповідність кожному конкурсному критерію окремо. У підсумку найбільше балів отримала компанія з Нідерландів — вона створена 2015-го, і нині продає понад чотири сотні яхт на рік. Її комісія за послуги з продажу найменша — це 10%.

Також у АРМА зазначають, що вони не обирають покупця та майбутнього власника, але слідкуватимуть, аби це не були підставні особи від самого Медведчука або ж представники Росії та Білорусі.

Попереду оцінка яхти — українська делегація під час поїздки до Хорватії, де стоїть арештована яхта, отримала документи, які демонструють, що її страхова вартість становить 130 мільйонів євро, тобто вона не може бути продана нижче за цю ціну.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Продаж яхти Медведчука: скільки мільйонів коштує і що ще продають?

Нагадаємо, знімальна група ТСН — перші журналісти, яким вдалося потрапити на яхту Медведчука. Також АРМА реалізовує ексклюзивні годинники Медведчука та його автомобіль.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *