“Боляче на це дивитися”: Путін зробив чергову цинічну заяву про Донбас

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши його будь-яких благ і прав, розорила промисловість та знищила економіку.

Про це говорить журналіст Денис Казанський.

“Маємо подякувати жителями Донбасу, Новоросії за їхню мужність, довготерпіння та героїзм… Тяжкі випробування, через які люди проходять у цих регіонах від 2014 року, іноді в голові не вкладаються… На це просто боляче дивитися… Але ми наведемо там лад”, – цинічно зазначив Путін.

Дійсно, так боляче йому було дивитися, каже журналіст, як його армія знищувала Соледар, Часів Яр, Авдіївку, Мар'їнку, Бахмут, Попасну. “Знаєте, бомбив і плакав”, – додав Казанський.

Російський лад – злидні та смерті

Як наголошує Казанський, Росія контролює переважну частину Донбасу вже 10 років. За цей час можна оцінити, який лад там навели росіяни.

“Наприклад, Донецьк з одного з найуспішніших і найбагатших мегаполісів України перетворився на бідну діру, де вода йде двічі на тиждень, майже не вивозиться сміття, транспорт їде з перебоями. І половина населення від такого життя просто втекла. Промисловість на ТОТ була фактично знищена, більша частина шахт – закрита й розграбована”, – зауважує Казанський.

Люди, які залишилися, не мають жодних прав. За будь-яке криве слово їх можуть відправити “на підвал” і мучити роками без суду й слідства. Допомоги просити марно, бо немає ні судів, ні адвокатів, ні правоохоронних органів.

Взагалі на тих територіях людське життя нічого не вартує, що яскраво доводить нещодавній випадок з американським добровольцем Расселом Бентлі. Солдат 2014 року приїхав воювати за “руский мір”, натомість був викрадений і вбитий російськими військовими. Що б не робили його родичі – нічого не допомогло, ніхто не покараний.

“Якщо з медійною людиною так вчинили, що ж творять зі звичайними людьми… Це і є російський лад, який Путін наводить на Донбасі вже 10 років. В Україні немає більш зруйнованого, постраждалого та нещасного регіону”, – підсумував журналіст.

Раніше в ефірі у Соловйова пропагандисти раптово рознесли Януковича.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *