Шойгу може потрапити під “удар” через “перезавантаження” влади в Кремлі – FT

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу опинився під загрозою серйозного удару після арешту заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, якого підозрюють в корупції.

Про це пише Financial Times.

Видання пише, що Шойгу досі виживав у своїй ролі, незважаючи на невдачі в перші тижні повномасштабного вторгнення в Україну.

“На тлі цієї боротьби спочатку здавалося, що команда Шойгу перебуває на підйомі, чому сприяли нещодавні наступи Росії в Україні та смерть польового командира Євгена Пригожина, який був найзатятішим критиком і суперником Шойгу. Але арешт Іванова, найвисокопоставленішого чиновника, затриманого з 2016 року, ознаменував зрушення в долі Шойгу, особливо з огляду на той вельми помітний спосіб, у який заступника міністра доставили до суду“, – пише видання.

Раніше Шойгу також “витримав” запеклу критику з боку ексочільника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, який торік здійснив спробу заколоту проти Шойгу та інших воєначальників.

“Але Путін, який, як відомо, побоюється, що будь-яка фракція в його еліті набере надто багато сили, схоже, дійшов висновку, що Кремлю необхідно знайти новий спосіб врівноважити центр влади Шойгу і Міністерство оборони тепер, коли Пригожин більше не відіграє цю роль”, – пише WSJ.

Водночас екстравагантний спосіб життя Іванова, зробив його легкою мішенню, попри те, що Путіна не особливо хвилює корупція.

В міру того, як війна затягується, ця кліка, яка прагне до влади і грошей, відчуває все більший тиск. І іноді когось обирають, щоб “взяти на себе провину за те, що відбувається”, – додало видання.

Тим часом Шойгу погрожує новими ударами по території України. Москва хоче “підвищити інтенсивність” атак.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *