Якщо у вас немає часу на приготування корисної вівсянки вранці, варто спробувати приготувати її напередодні ввечері. Все, що потрібно – залити крупу кефіром або йогуртом. І на сніданок на вас чекатиме смачна страва.
Як готувати “нічну” вівсянку
Інгредієнти:
- 70 г вівсяних пластівців
- 100 мл кефіру або йогурту
- 1 банан
- 5 шт. кураги
- волоські чи інші горіхи за смаком
- мед за смаком і бажанням
Як приготувати вівсянку на ніч:
- Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти: почистити банан і нарізати невеликими шматочками, горіхи подрібнити, курагу промити та просушити паперовим рушником, далі розрізати на половинки.
- Тепер необхідно взяти невелику скляну банку чи склянку і пересипати до неї вівсяні пластівці. Залити кашу кефіром (йогуртом).
- Викласти зверху курагу, шматочки банана, горіхи. Накрити кришкою і залишити в холодильнику на ніч.
- Вранці треба лише дістати банку, додати мед за бажанням – і можна насолоджуватися корисним сніданком.
Звісно, ви можете підлаштуватися під власні уподобання. Наприклад, замінити курагу та банан будь-якими фруктами або ягодами на ваш смак, додати не волоські горіхи, а мигдаль або фундук, підсолодити сніданок не медом, а джемом або варенням.
Читайте також: