5 корисних речовин, яких не вистачає в організмі жінки після 40-ка: що треба обов’язково їсти

До сорока років жінка встигає народити, часто не одну дитину, перенести низку захворювань і навіть травм. Звісно, через це організм виснажується, тому потребує збалансованого харчування, де є максимальна кількість вітамінів і корисних для жіночого здоров’я мікроелементів. Розповідаємо, яких вітамінів і корисних речовин не вистачає жінкам після 40-ка. І що потрібно обов’язково їсти, аби поповнити запаси мікроелементів в організмі.

Яких вітамінів не вистачає в організмі жінок після 40-ка: що треба їсти

  • Залізо. Цього мікроелементу часто не вистачає жінкам у такому віці. Причиною дефіциту заліза можуть бути перенесені раніше хвороби, втрата крові, неправильне і незбалансоване харчування. Тому медики рекомендують поповнити свій щоденний раціон печінкою, яловичиною, яйцями, шпинатом і броколі. А від кави краще відмовитися, чай також варто пити помірно, оскільки ці напої містять дубильні речовини, які перешкоджають організму засвоювати залізо.
  • Вітамін D. Щоб поповнити запаси цього вітаміну, потрібно частіше гуляти на сонці – 10-15 хвилин. А також додати до свого раціону такі продукти: рибу, яйця, печінку, сметану та вершкове масло.
  • Кальцій. Цей мікроелемент досить важливий для 40-річних жінок. Його нестача призводить до хвороби кісток, зубів і серця, а також провокує ризик переломів під час менопаузи. Тому лікарі та вчені рекомендують обов’язково кожного дня їсти три види молочних продуктів. Лише таким чином можна забезпечити організм достатньою кількістю кальцію.
  • Магній. Якщо в організмі нестача магнію, це призводить до розвитку тривожних станів, болю і судом у м’язах. Аби поповнити запаси магнію, жінкам треба обов’язково їсти горіхи, насіння, зелені листові овочі й сухофрукти.
  • Вітамін С. Якщо в організмі недостатньо вітаміну С, про гарне самопочуття і міцне здоров’я можна забути, оскільки саме цей вітамін підвищує стійкість організму до різних вірусів та інфекційних захворювань. Окрім того, він є антиоксидантним, тому сприяє в боротьбі з вільним радикалами. А це означає, що він допомагає продовжити жінкам молодість і попереджає захворювання на рак. Найбільше вітаміну С в яблуках і цитрусових фруктах, квашеній капусті ф болгарському перцеві.

Читайте також:

Жінка швидко скинула 45 кілограмів без виснажливих дієт: як схуднути у животі і зафіксувати вагу

Названо найшкідливіший для здоров'я суп: кому не можна його їсти – це небезпечно

Спалює жир і зменшує целюліт, бореться зі старінням та деменцією – суперфуд, що корисний для всіх

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *