Болить поперек: ознакою дефіциту якого вітаміну може бути знайомий багатьом стан

Болі в попереку можуть з'явитися з багатьох причин, і протягом життя практично кожен стикається з такою проблемою. Спровокувати біль можуть як спазми або розтягнення м'язів і зв'язок спини, так і серйозні захворювання хребта.

Серед відомих причин такого болю травми хребта й суглобів, протрузії та грижі міжхребцевих дисків, сколіоз та інші викривлення хребта, остеохондроз, захворювання внутрішніх органів, запальні та інфекційні хвороби тощо.

Але не всі знають, що біль у спині може бути спровокований дефіцитом вітаміну D.

Останнім часом спостерігається очевидна нестача сонячного світла, що різними способами впливає на здоров’я людини. Зокрема, брак “сонячного” вітаміну може бути причиною болю в спині, стверджують фахівці. 
Дефіцит вітаміну D є станом, який може призвести до деформації кісток і болю в них, і люди, які рідко бувають на вулиці, на сонці, перебувають у групі ризику.

Дослідження виявили взаємозв’язок між дефіцитом вітаміну D і хронічним болем у попереку, повідомляють експерти. Зокрема, вивчався зв’язок між рівнем вітаміну D і болями в спині у більш ніж 9000 літніх жінок. Дослідники виявили, що жінки з дефіцитом вітаміну D частіше страждають від болю в спині, який обмежує їхню повсякденну діяльність.

Ще одне дослідження показало, що люди з нестачею вітаміну D майже вдвічі частіше відчувають біль не лише у спині, а й у кістках ніг, ребрах або суглобах порівняно з людьми з нормальним його рівнем.

Низький рівень вітаміну D у крові може бути причиною, одним з факторів, який сприяє болю в кістках і нижній частині спини.

За словами дослідників, зв’язок між дефіцитом “сонячного” вітаміну і болем в опорно-руховому апараті, особливо в області шиї, добре вивчений. Крім цього, було встановлено, що рівень цієї речовини безпосередньо впливає на стан м’язів, а його нестача спричиняє спазми.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *