Не горох і не квасоля: ці боби можна їсти замість м’яса — для імунітету і від зайвої ваги

Вживання його в їжу допоможе не лише боротися із зайвою вагою, але й зміцнить імунітет організму. Йдеться про нут, або турецький горох. В ньому міститься велика кількість вітамінів та інших поживних речовин. Навіть маленька порція нуту здатна наситити, а після його вживання довго не повертається відчуття голоду.

Чим корисний відварений нут

В ньому міститься багато якісного рослинного білка та жирів, а тому ним можна сміливо замінити м'ясо, наприклад, якщо ви постите чи на дієті. Також в ньому є клітковина, амінокислоти, багато мікроелементів, вітаміни B та Е, харчові волокна.

Основна користь нуту:

  • багато клітковини, а отже він корисний для роботи кишківника, покращує процеси травлення, може використовуватися за умови цукрового діабету;
  • велика кількість мінералів допомагає зміцнювати кістки;
  • завдяки калію нут здатний знижувати артеріальний тиск, а також важливий для підтримання роботи серцево-судинної системи;
  • харчові волокна в цьому продукті знижують апетит, добре насичують, а тому ви будете вживати менше калорій на день;
  • лікарі стверджують, що регулярне вживання нуту перешкоджає поширенню ракових клітин;
  • селен, який міститься тут в натуральному вигляді, виводить шкідливі, токсичні та канцерогенні речовини.

Варто звернути увагу, що нут не варто вживати за умови алергії на цей продукт. Також він, як і всі бобові, підсилює гази, а тому не підходить людям із проблемами зі шлунком. Не рекомендовано додавати нут до раціону людям з подагрою, виразкою сечового міхура, нефритом, холециститом, недостатністю кровообігу та тромбофлебітом.

Нутриціологи рекомендують вживати нут і страви з нього в першій половині дня, тому що він довго перетравлюється організмом. Багатьох цікавить, скільки нуту можна з'їсти на день. Дієтологи рекомендують зупинитися на дозуванні 100 г на день у вареному вигляді, але якщо у вас слабкий шлунок, краще обмежитися 30 г.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *