Пришвидшить розвиток однієї хвороби: вчені зі США розповіли, кому не варто вживати оливкову олію

Зокрема, в оливковій олії містяться вітаміни A, D, K, Е та одразу дві поліненасичені кислоти (омега-3 та омега-6), без яких людина не може обійтися. Вживання цього продукту позитивно впливає практично на всі системи організму – нормалізує вагу, сприяє зниженню рівня “поганого” холестерину, покращує стан судин.

Однак як показало останнє дослідження вчених з Гарвардського університету, яке було опубліковане у виданні Harvard gazette, оливкова олія може бути небезпечною для онкохворих.

Ключовим елементом оливкової олії є олеїнова кислота, а вона, як показали результати дослідження, може спровокувати метастазування раку.

Як було виявлено вченими, злоякісні клітини накопичують саме з олеїнової кислоти захисну жирову оболонку і створюють її в лімфатичних вузлах. Це своєю чергою знижує захисні можливості нашого організму, що може стати причиною посиленого метастазування.

Водночас варто зазначити, що вживання оливкової олії не впливає на виникнення первинного раку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *